Kuka on Piia?

Olen Vantaan Kivistössä asuva kaupunginvaltuutettu. Vantaalle olen päätynyt asuttuani ensin muutaman vuoden Oulussa ja sen jälkeen pitkään Tampereella. Kotini sijaitsee Vantaan Kivistössä lähellä hyviä ulkoilu- ja pyöräilymahdollisuuksia.

Synnyin vuonna 1985 Keminmaassa, Lapin läänissä. Ydinperheeseeni kuuluvat äiti, isä ja pari vuotta minua vanhempi isoveli. Vanhempani asuvat lapsuudenkodissani Keminmaassa ja veljeni perheineen Kemissä. Siellä minulla on myös toinen kummitytöistäni, vuonna 2014 syntynyt veljentyttäreni. Lapsuudenystäväni vuonna 2012 syntynyt tytär on toinen kummilapseni ja hän asuu perheineen Oulussa.

Työskentelen tällä hetkellä sosiaali- ja terveysalan yrityksessä kehityspäällikkönä. Koulutukseltani olen mielenterveys- ja päihdetyön lähihoitaja, sairaanhoitaja AMK sekä terveydenhoitaja AMK. Olen terveystieteiden yo ja opiskelen työn ohella sosiaali- ja terveysalan johtamista. Tavoitteenani on saada ylempi korkeakoulututkinto suoritettua keväällä 2018.


Työhistoriassani olen tehnyt monenlaista työtä ja olen työskennellyt paljon myös opiskeluaikana. Nuorempana olen tehnyt mm. tarjoilijan, siivoojan ja myyjän töitä, ja viimeiset kymmenisen vuotta olen ollut hoitoalalla. Ensin työskentelin lähihoitajana, sitten sairaan- ja terveydenhoitajana. Viimeiset vuodet olen työskennellyt johto- ja esimiestehtävissä.

Olen aina ollut kiinnostunut yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta. Politiikkaan lähdin mukaan kunnallisvaalien alla vuonna 2012. Olin Tampereella varavaltuutettuna ennen muuttoani Vantaalle. Olen ollut Tampereella myös avopalvelujen johtokunnan varapuheenjohtaja ja sivistys- ja elämänlaatupalveluiden lautakunnan jäsen. Kokoomuksen toiminnassa olen ollut aktiivinen, ja kuluneen neljän vuoden aikana olen ehtinyt olemaan Pirkanmaan Kokoomuksen varapuheenjohtaja sekä toiminut mm. Kokoomuksen Tampereen Aluejärjestön hallituksessa. Olen myös Kokoomuksen hyvinvointipoliittisen verkoston puheenjohtaja.

Harrastan kuntosalilla käyntiä, lenkkeilyä ja lukemista. Tykkään käydä teatterissa ja olen aiemmin harrastanut monta vuotta näyttelemistä. Minulle tärkeää on elää aktiivista elämää ja viettää aikaa ystävien kanssa. Nautin pitkistä keskusteluista ja hersyvästä huumorista. Politiikkaakaan ei kannata aina tehdä naama nurinpäin!


Luottamustehtävät ja muut:

Jäsen, Helsingin Nuorkauppakamari: 2018 -
Kaupunginvaltuutettu, Vantaan kaupunki: 2017 -
Varapuheenjohtaja, Vantaan sosiaali- ja terveyslautakunta: 2017 -
Lautakunnan jäsen, Vantaan tarkastuslautakunta: 2017 -
Varajäsen, Vantaan sosiaali- ja terveyslautakunnan jaosto: 2017 -
Puheenjohtaja, As. Oy Vantaan Stella: 2017 -
Puheenjohtaja, Kokoomuksen hyvinvointipoliittinen verkosto: 2016 -
Puoluevaltuuston varajäsen, Kansallinen Kokoomus: 2016 - 2018

Jäsen, Tammerkosken Nuorkauppakamari: 2015 - 2018
Varavaltuutettu, Tampereen kaupunki: 2015 - 2016
Hallituksen jäsen, Kokoomuksen Tampereen Aluejärjestö: 2016
Lautakunnan jäsen, Tampereen kaupungin sivistys- ja elämänlaatupalvelut: 2016
Jäsen, STM:n Osatyökykyiset työssä -asiantuntijaryhmä: 2013 - 2016
Johtokunnan jäsen, Tampereen yliopiston terveystieteiden yksikkö: 2015 - 2016
Varapuheenjohtaja, Tampereen kaupungin avopalvelujen johtokunta: 2012 - 2016
Varapuheenjohtaja, Pirkanmaan Kokoomus: 2014
Hallituksen jäsen, Tampereen seudun nuorisoasunnot: 2014
Päätoimittaja, Kokoomuksen Nuorten Liiton jäsenlehti: 2014
Häirintäyhdyshenkilö, Tampereen Ammattikorkeakoulu 2010 - 2012
Puheenjohtaja, As. Oy Kukkolan Koivu: 2009 - 2010