Piian blogi

Kunnallisista palveluista vaalipaneelissa

Torstai 4.10.2012 - Piia Kurki


Osallistuin eilen sosiaalialan vaalipaneeliin, joka järjestettiin Pyynikin ammattikoululla. Erityisesti mieleeni jäi ajatus siitä, että mitä ne muut ehdokkaat ja puolueet oikein ajattelevat? Onhan se kaunis ajatus, että "Annetaan kaikille kauheesti rahaa ja ei leikata yhtään mistään". Tämä on kuitenkin täysin epärealistista populismia. Vasemmiston edustajat olivat sitä mieltä, että veronkorotus on ainoa tapa hoitaa asiat kuntoon, leikkauksia ei silloin tarvitsisi edes tehdä. 

Ehdotettiin myös sitä, että kunnallisverosta tulisi progressiivinen. Jos sinä tienaisit miljoonan vuodessa, niin harmittaisiko sinua, että 600'000 siitä menee muiden ihmisten elämän rahoittamiseen ja vaihtaisitko kenties kuntaa, jos kunnallisvero olisi naapurissa itsellesi edullisempi? Todennäköisesti. Ei me voida ajatella niin, että yksittäisten rikkaiden ihmisten tulee rahoittaa täysin köyhien ihmisten elämä. Kyllä nekin tekee töitä niiden rahojen eteen ja on ne ansainnut. 

En kannata sosiaali- ja terveysalan leikkauksia, mutta ne leikkaukset ovat välttämättömiä sille, että kaupungin talous pysyy kohdallaan. Tärkeintä on se, mihin ne leikkaukset kohdistuu. Panostetaan ennaltaehkäisyyn ja tehokkaaseen, kokonaisvaltaiseen hoitoon ja muokataan hoitoketjut siten, etteivät asiakkaat joudu pomppimaan paikasta toiseen vaivojensa kanssa. Sosiaalialan toimista tulee tehdä mahdollisimman tehokkaita, jotta me ei HOLHOTA, vaan HOIDETAAN. Otetaan nuoria entistä enemmän mukaan toimintaan, jotta heillä on tärkeää ja arvokasta tekemistä ja jotta työelämäkin tulee tutummaksi. 

Arvostetaan työtä ja terveyttä, sillä niissä on meidän tulevaisuus.

Avainsanat: kunnallisvaalit, tampere, kunnalliset, palvelut, vaalipaneeli, kunnallisvaaliehdokas


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini